Prietpraat
  • Hugo de Grootschool 1971/77 Nostalgie en sentiment van de bovenste plank?! Je geheugen opfrissen door op zoek te gaan naar de mensen waarmee je (een belangrijk deel van je…
  • De Familienaam Sorg Naar alle waarschijnlijkheid is de familienaam Sorg afgeleid van het gewas Sorghum Bicolor. Andere benamingen voor dit gewas zijn: Kafferkoren, Dura of Kafir. Het zaad…
FacebookTwitterInstagramE-mail
Prietpraat

De Familienaam Sorg

Naar alle waarschijnlijkheid is de familienaam Sorg afgeleid van het gewas Sorghum Bicolor. Andere benamingen voor dit gewas zijn: Kafferkoren, Dura of Kafir.

Het zaad (de graanvruchten) van dit gewas wordt hoofdzakelijk gebruikt als voedsel, veevoer en voor de productie van alcoholische dranken (kaffir beer).

Sorghum is een belangrijk voedselgewas in Afrika, Centraal-Amerika en Zuid-Azië en staat op de vijfde plaats van de verbouwde granen.

Het grootste gedeelte van de wereldproductie vindt tegenwoordig plaats in de Verenigde Staten om Mais te vervangen als veevoer.

Andere verklaringen

Een andere bewering/aanname is dat de familienaam Sorg zou zijn afgeleid van het Duitse woord Sorge (smart/leed). Maar of dat deze bewering ook de juiste is, ik betwijfel het.

5 1 stem
Bericht Waardering
Abonneren
Melden van
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Kom maar op met je mening!x
()
x