Prietpraat
  • Hugo de Grootschool 1971/77 Nostalgie en sentiment van de bovenste plank?! Je geheugen opfrissen door op zoek te gaan naar de mensen waarmee je (een belangrijk deel van je…
  • De Familienaam Sorg Naar alle waarschijnlijkheid is de familienaam Sorg afgeleid van het gewas Sorghum Bicolor. Andere benamingen voor dit gewas zijn: Kafferkoren, Dura of Kafir. Het zaad…
FacebookTwitterInstagramWhatsAppE-mail

Leven met Diabetes Type 2

In 2006 is bij mij diabetes type 2 (ouderdomssuiker) vastgesteld. Niet leuk, maar tot voor kort allemaal redelijk onder controle te houden met pillen. Veel pillen…

Medicijn

Dosering

Medicatie

1.500 mg

3 x daags 500 mg.

120 mg

1 x daags 4 x 30 mg.

10 mg

1 x daags 10 mg.

Inmiddels (na mijn laatste periodieke controle) waren mijn mmol/l waarden dusdanig hoog dat ik hoogstwaarschijnlijk aan de insuline moet. En da’s niet fijn. 🙁 Tijd om die mmol/letjes eens flink de kop in te drukken!

Werk aan de winkel

De komende tijd moest ik maar eens flink met mezelf aan de slag. Er is werk aan de winkel! Heel veel werk…

De confrontatie

En om mezelf maar zo veel én zo vaak mogelijk te confronteren met hoe geweldig het eigenlijk met mijn gezondheid gesteld is, heb ik deze pagina in elkaar gefröbeld. En je mag gewoon meekijken. Hoe mooi is dat? Meten is weten, zien doet geloven…

Update Simvastatine

Na een zoveelste poging om mijn lijf aan statines te laten wennen, ben ik per direct (21-12-2020) gestopt met het slikken ervan. Mijn lijf verdraagt het simpelweg niet! Voorlopig slik ik nu (tijdelijk) Atorvastatine SUN in de hoop dat mijn lijf dit pilletje beter verdraagt.

Mijn dag-curven

Laat ik hier eens mee beginnen.
Voor het maken van een dag-curve zet ik mijn wekker en prik ik op vaste tijden zonder af te wijken van mijn dagelijks eetpatroon. Hieronder mijn laatste dag-curven.

Momentum

Tijdstip

Eetmoment

nuchter

09:00 u.

Ontbijt

Een boterham met pindakaas en hagelslag.

n.o.

11:00 u.

v.m.

13:00 u.

Lunch
Een boterham met kaas en een boterham met vleeswaren.

n.m.

15:00 u.

Tussendoortje
Stuk fruit.

v.a.

19:00 u.

Diner
Wat de pot schaft.

n.a.

21:00 u.

Tussendoortje
Koekje bij de koffie.

v.s.

01:00 u.

Mijn bloeddruk

Laat ik die ook maar eens gaan bijhouden.
Hoewel het niet perse nodig is voor iemand van mijn leeftijd, ga ik mijn bloeddruk toch ook wat vaker meten. Tijdens het maken van een dag-curve, gaat het in een moeite door toch…

Mijn gewicht

De uitdaging!
Ik weeg mezelf (of ga mezelf wegen) op de eerste dag van de maand. En voor het einde van dit jaar wil ik mijn streefgewicht van 90 kg. bereikt hebben.

In 2006 woog ik nog 112 kg. en daarvoor zelfs nog iets meer. 116 kg. 🙁 is het hoogste wat ik ooit heb aangetikt. Zomaar even een weetje…

Helaas, het is me niet gelukt om in 2020 mijn streefgewicht van 90 kg. te bereiken. 🙁 Maar die 90 kilo blijft wel het streven, ook in 2021!

BMI Berekenen

De BMI (body-mass index) van een persoon wordt berekend met de volgende formule en is slechts een indicatie of er sprake is van overgewicht bij de persoon in kwestie.

\[ BMI =\sum \frac{gewicht\;(kg)}{lengte^2\;(meters)} \]

Wanneer ik naar mezelf kijk dan zit het vet voornamelijk opgehoopt rond mijn middel en zit er nauwelijks vet op andere plekken. Wat een ‘gezonde’ BMI voor mij zal zijn weet ik niet! Gaan we merken zodra dat buikje wat geslonken is. Denk dat ie zal uitkomen ergens zo tussen de 23 en 27.

Mijn activiteiten

Ik probeer om 10 tot 15 keer per maand een wandeling te maken van 5 km. of meer. Daarnaast heb ik mijn stappenplan waarmee ik mijn stappen (incl. wandelingen) registreer. Voor het tellen van mijn stappen gebruik ik de Garmin Fenix 3 HR en voor het vastleggen van mijn wandelingen gebruik ik de app van Komoot (meet nauwkeuriger).

5 2 stemmen
Bericht Waardering
Abonneren
Melden van
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste stemmen
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brammetje
Brammetje
Abonnee
6 maanden geleden

Ik wist niet dat jij diabetes had. 🙁 Sterkte ermee!

2
0
Kom maar op met je mening!x
()
x